Runderlappen

De runderlap is een stuk rundvlees dat behoort tot de gemiddeld goedkopere soorten rundvlees. De runderlap wordt vaak gebruikt om een stoofpotje van te maken. Wel is het een lastig stuk vlees om goed te bereiden, vandaar dat ik je ga uitleggen hoe je het beste een runderlap kan braden en bereiden. Ga er vanuit de een runderlap wel een aantal uur nodig heeft om goed en lekker bereid te worden en ook is het belangrijk dat de runderlappen voordat je ze gaat bereiden op kamertemperatuur is. Het is ook belangrijk dat het vocht dat je toevoegt om de runderlap in te laten sudderen warm is omdat het vlees anders samentrekt en het daardoor taai kan worden.De runderlap is in elke supermarkt om de hoek te koop en als je houdt van een betere kwaliteit koop de runderlapjes bij een slager. Ook is het mogelijk om de runderlap.

De runderlap braden

De benodigdheden:

 • Peper en zout
 • Bakboter
 • Runderlappen
 • Pan
 • Laurier
 • Foelie
 • Kruidnagel
 • 2 Uien
 • Water
 • Azijn
runderlappen braden

De bereidingswijze:

 1. Laat de runderlapjes op kamertemperatuur komen
 2. Kruid de runderlapjes met peper en zout
 3. Warm de pan op en doe een beetje bakboter in de pan
 4. Laat de pan heet worden
 5. Doe de runderlappen in de pan en bak ze bruin aan
 6. Snij een twee uien in ringen
 7. Haal de runderlapjes uit het pannetje en stop de uien in de pan en laat ze bruin worden
 8. Vervolgens voeg je de laurier, foelie en de kruidnagel toe aan de pan.
 9. Blus het af met wat water en een scheutje azijn daardoor blijft het vlees mals
 10. Doe de runderlapjes terug in de pan en laat de pan een aantal uur sudderen op een laag vuur
 11. Proef af en toe of het goed smaakt anders kun je het verder op smaak brengen met zout en peper

Dit is de meest basis manier om de runderlappen te braden en toch is het heel lekker en iedereen aan te raden. Je kunt zelf natuurlijk aanpassingen doen aan het gerecht door bijvoorbeeld de kruiden te veranderen of er in plaats van water en azijn een scheutje bier bij te doen.

Tips van de slager

De magere runderlap:

Het lekkerste is om de runderlapjes lekker te sudderen zodat ze lekker zacht blijven. Als je tomatenpuree en citroen toevoegt, wordt dat gestimuleerd. Daarna is het zaak om het vlees heel langzaam gaar te laten worden

Doorregen runderlap:

Bak de lap op een rustig tempo aan, voeg daarna vocht toe dat op temperatuur is. Doe de deksel op de pan en laat de pan sudderen.

Runder riblap:

De runder riblappen zijn de meest malse stukken vlees die van een rund afkomen en ook zijn ze het snelst te bereiden. Door een zuur soort vocht toe te voegen zoals wijn of azijn is het vlees lekker en zachter.

Sukadelap:

De sukadelap komt van de schouder van een rund af. De naam sukade is afgeleid van de smaak en de typische structuur van het vlees. De pees is het stuk vlees is na het braden goed te eten. Het vlees is het lekkerst als je het stooft gebruik om het af te blussen azijn of rode wijn

Advertenties

Nieuwste recepten

Andere recepten

Adverteerders