Voordat je de runderlapjes bakt, haal je deze een half uur van tevoren uit de koelkast. Hierdoor
zorg je ervoor dat het vlees op kamertemperatuur komt. Vlak voordat je de runderlapjes bereidt dep
je ze met keukenpapier droog. Verhit het vuur op middelhoog en plaats een beetje Croma Bakken en
Braden Vloeibaar in de koekenpan. Wacht totdat deze Croma bruin gekleurd is.
Bak de runderlapjes in de koekenpan aan beide kanten kort aan. Vervolgens zet je het vuur wat lager
en bak je de gesnipperde ui mee voor ongeveer 3 minuten. Schep daarna het laurierblaadje en de
tomatenpuree erdoor en bak deze voor nog een minuut.
Giet de runderbouillon erbij en breng deze op een hoog vuurtje tegen de kook aan. Laat het vlees
liggen met het deksel half op de pan, dit doe je op het laagste pitje 2 tot 3.
Voor het bereiden haal je de hele runderrollade een half uur van tevoren uit de koelkast, hierdoor komt deze op kamertemperatuur. Vlak voordat je de runderlapjes bereidt dep je ze met keukenpapier droog. Verwarm de oven 160 graden en nadat de oven warm is stop je de runderrollade erin.
Verhit een beetje Croma Bakken en Braden Vloeibaar in een braadpan en wacht een beetje tot de Croma bruin gekleurd is. Bak op een hoog vuur de runderrollade totdat alle kanten lichtbruin worden.
Plaats de runderrollade en het kookvocht in een braadslee. Maak de runderrollade gaar in de oven voor 45 minuten.
Vervolgens laat je de runderrollade nog een kleine 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Voeg wat zout en peper toe voor wat smaak. Geniet ervan!
Snij het vlees in stukken en wentel het vlees door de bloem. Verhit de margarine in een braadpan en vervolgens bak je het vlees op een matig hoog vuurtje voor ca. 5 minuten, blijf dit doen tot alle kanten bruin zijn. Vervolgens bak je de spekreepjes voor 2 minuten zacht mee.
Snipper en pel de tenen knoflook en de ui. Maak de paprika schoon en snijdt ze in stukken.
Ben je klaar met het snijden, schep de ui, knoflook en de paprika door het vlees en bak alles samen nog voor 2 minuten. Vervolgens schenk je de gezeefde tomaten, wijn en de bouillon langs de randen van de pan bij het vlees. Voeg vervolgens tijm toe. Breng dit geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt voor 2 uur zachtjes op een vlamverdeler sudderen.
Schil aardappelen en snij ze in kleine blokken. Haal de sperziebonen eraf en snijd ze in drie delen. Schep de sperziebonen en aardappelblokken door de goulash en smoor het gerecht in voor nog 45 minuten zachtjes gaar