Recepten over runderlappen
Gestoofde runderlappen in pepersaus
Benodigdheden:
- 700 gram runderlappen
- 4 kruidnagels
- 50 gram champignons
- 4 kruidnagels
- 1 ui
- Theelepel zout
- 1 groene paprika
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels peper
- 4 blaadjes laurier
- 2 theelepels zwarte peperkorrels
- 2 deciliter water
- 2 eetlepels rode wijn
- 2 theelepels ketjap manis
- 2 eetlepels oestersaus
Bereidingswijze:
- Rooster de zwarte peperkorrels en maal ze in een vijzel
- Was de ui schoon en snij deze in kleine blokjes
- Was de knoflook en pers de knoflook
- Was de paprika schoon en snij ze in repen
- Was de champignons en snij de champignons in stukjes
- Snij de runderlappen in stukjes
- Warm de pan op met een scheutje boter en bak het vlees in de pan
- Meng het water, de rode wijn, de ketjap manis en de oestersaus door elkaar, dit wordt de saus
- Voeg de saus samen met het vlees en voeg de laurier, kruidnagels, knoflook en de zwarte peper
toe
- Zet de pit laag en laat de pan zo'n drie uur sudderen tot het vlees lekker gaar is
- Roer het mengsel zo nu en dan goed door
- Roerbak de paprika en de champignons in een aparte pan
- Als het gerecht bijna klaar is voeg je de champignons en paprika toe en breng je het op smaak
met wat peper en zout
- Haal de laurier blaadjes uit de pan en laat de pan nog eventjes sudderen
- Nu is het gerecht klaar om opgediend te worden
Runderlappen uit de oven
Ingrediënten:
- 1 kilo runderlapjes
- 1 eetlepel bloem
- 1 flinke ui
- 0,75 liter donker bier
- 0,75 liter port
- 1 eetlepel Worchestershiresauce
- 1 eetlepel ketchup
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Warm de oven op 180 graden voor
- Kruidt het vlees met de peper en zout en wrijf het in met bloem
- Leg het vlees in de ovenschaal
- Snij de ui in ringetjes en leg deze verdeeld op de runderlappen
- Roer de port, de ketchup en het bier door elkaar en doe het mengsel bij het vlees in de ovenschaal
- Dek de ovenschaal goed af met een deksel of anders een stuk aluminiumfolie
- Zet de schaal in de oven en laat de runderlapjes ongeveer 3 uur lekker gaar worden
- Nu kan het gerecht gegeten worden
Runderlappen uit de oven met bier en ui:
Ingrediënten:
- 1 kilo runderlappen
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram uien
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 300 milliliter runderbouillon
- 400 milliliter bier
Bereidingswijze:
- Warm de oven voor op 150 graden
- Snij de runderlappen in kleine blokjes
- Meng de zout en peper met de bloem in een grote kom en haal het vlees door het mengsel heen zodat het bedekt is
- Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan op een hoog vuur
- Braad het vlees bruin en schep het uit de pan op een bord
- Doe de rest van de olie en boter in de pan en bak de uien op een lager vuur totdat ze zacht zijn
- Voeg de laurier, suiker, tomatenpuree, mosterd, zout en peper toe aan de pan en meng alles goed door elkaar
- Voeg tijdens het roeren geleidelijk het bier toe, als je het bier hebt toegevoegd voeg je op dezelfde manier de bouillon
- Doe het vlees terug bij het mengsel in de pan en breng alles aan de kook
- Vervolgens schep je de inhoud van de pan over in een ovenschaal
- Dek de ovenschaal goed af met een deksel of een stuk aluminiumfolie
- Zet de schaal in de oven en laat de ovenschaal ongeveer 2,5 uur stoven tot het vlees lekker gaar is
Advertenties
Nieuwste recepten
Andere recepten