Kipfilet

Kipfilet wordt heel erg vaak gebruikt in de keuken. Het is een veelzijdig vlees wat makkelijk te marineren is en bereid kan worden. Kipfilet kan ook bij bijna elk gerecht gebruikt worden zonder dat het de smaak verpest. Maar een klein stukje kipfilet kan je zo eten als het gemarineerd wordt samen met groenten en aardappeltjes. Hieronder zie je een heerlijk recept met kipfilet. Dit is handig voor als je al in huis hebt maar je nog niet helemaal precies weet wat je er eigenlijk meet af moet, of gaat doen. Dit is een recept dat vele aanspreekt dus ga lekker aan de slag, met kipfilet weet je in principe al bijna zeker dat je maaltijd, een heerlijke maaltijd op tafel gaat worden.

Persoonlijk vind ik de kipfilet het meest lekkere stuk vlees dat bereid word. Kipfilet is heerlijk wanneer het gekruid wordt en is vooral lekker samen met rijst of brood. Ook is het niet mis om eens een pizza te maken met kipfilet als topping. Of een keertje een salade samen met kipfilet. Kipfilet is heerlijk en kan bij alles samen.

kipfilet

Pittige kipfilet a la Pizzaiola

Deze overheerlijke kipgerecht at ik bij een vriend van mij thuis waarvan zijn moeder Italiaan is. Echt Italiaans gerecht dus. De kip wordt heel zacht in de oven en krijgt de heerlijke smaak van de pittige tomatensaus. Dit moet je dus heel goed voorbereiden en het is supermakkelijk voor als je gasten krijgt. Als je liever geen wijn gebruikt kan je na het bakken peper gebruiken samen met ui, knoflook en direct de tomatenblokjes erbij doen. Voor de smaak is het niet een groot verschil.

Pittige kipfilet a la Pizzaiola

Knoflook en ui snipperen en pellen. Spaanse peper goed schoonmaken, de pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Plaats 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan, verwarm hierin de peperstukjes, knoflook en ui zodat ze een beetje aanzetten. Vervolgens blus je dit af met de wijn en laat je het inkoken tot er nog maar 1 eetlepel over is. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes toe en breng deze aan de kook. In het geheel laten indikken tot bijna al het vocht weg is. Op smaak laten maken met zout, peper en oregano.

Snij de kipfilet in dunne plakjes, bestrooi dit met wat bloem, zout en peper. Rest in de olie verhitten. De kipfilet snel aan beide kanten bakken totdat het lichtbruin wordt.

Bereiding

De kip in een ovenschaal naast elkaar leggen en de tomatensaus erover verdelen. Wat oregano strooien erover en een plak kaas erop leggen. Na ongeveer 20 minuten de oven op 200 graden gooien, zodat de kaas smelt en lichtbruin wordt.

Serveertip

Dit gerecht is lekker met een pastagerecht of samen met een gebakken aardappel en sla. Eet smakelijk en veel kookplezier

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g kipfilet
  • Bloem
  • Zout en peper
  • 1 glas droge witte wijn
  • 100 g dunne plakjes pittig belegen kaas
  • 2 theelepels oregano
  • ½ rode Spaanse peper
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Andere recepten

Adverteerders