Recepten over runderlappen

Gestoofde runderlappen in pepersaus

Benodigdheden:


  • 700 gram runderlappen
  • 4 kruidnagels
  • 50 gram champignons
  • 4 kruidnagels
  • 1 ui
  • Theelepel zout
  • 1 groene paprika
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels peper
  • 4 blaadjes laurier
  • 2 theelepels zwarte peperkorrels
  • 2 deciliter water
  • 2 eetlepels rode wijn
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 2 eetlepels oestersaus
rauw runderlappen Bereidingswijze:


  • Rooster de zwarte peperkorrels en maal ze in een vijzel
  • Was de ui schoon en snij deze in kleine blokjes
  • Was de knoflook en pers de knoflook
  • Was de paprika schoon en snij ze in repen
  • Was de champignons en snij de champignons in stukjes
  • Snij de runderlappen in stukjes
  • Warm de pan op met een scheutje boter en bak het vlees in de pan
  • Meng het water, de rode wijn, de ketjap manis en de oestersaus door elkaar, dit wordt de saus
  • Voeg de saus samen met het vlees en voeg de laurier, kruidnagels, knoflook en de zwarte peper toe
  • Zet de pit laag en laat de pan zo'n drie uur sudderen tot het vlees lekker gaar is
  • Roer het mengsel zo nu en dan goed door
  • Roerbak de paprika en de champignons in een aparte pan
  • Als het gerecht bijna klaar is voeg je de champignons en paprika toe en breng je het op smaak met wat peper en zout
  • Haal de laurier blaadjes uit de pan en laat de pan nog eventjes sudderen
  • Nu is het gerecht klaar om opgediend te worden

Runderlappen uit de oven

Ingrediënten:


  • 1 kilo runderlapjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 flinke ui
  • 0,75 liter donker bier
  • 0,75 liter port
  • 1 eetlepel Worchestershiresauce
  • 1 eetlepel ketchup
  • Peper en zout
Bereidingswijze:


  • Warm de oven op 180 graden voor
  • Kruidt het vlees met de peper en zout en wrijf het in met bloem
  • Leg het vlees in de ovenschaal
  • Snij de ui in ringetjes en leg deze verdeeld op de runderlappen
  • Roer de port, de ketchup en het bier door elkaar en doe het mengsel bij het vlees in de ovenschaal
  • Dek de ovenschaal goed af met een deksel of anders een stuk aluminiumfolie
  • Zet de schaal in de oven en laat de runderlapjes ongeveer 3 uur lekker gaar worden
  • Nu kan het gerecht gegeten worden

Runderlappen uit de oven met bier en ui:

Ingrediënten:


  • 1 kilo runderlappen
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 300 milliliter runderbouillon
  • 400 milliliter bier
Bereidingswijze:


  1. Warm de oven voor op 150 graden
  2. Snij de runderlappen in kleine blokjes
  3. Meng de zout en peper met de bloem in een grote kom en haal het vlees door het mengsel heen zodat het bedekt is
  4. Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan op een hoog vuur
  5. Braad het vlees bruin en schep het uit de pan op een bord
  6. Doe de rest van de olie en boter in de pan en bak de uien op een lager vuur totdat ze zacht zijn
  7. Voeg de laurier, suiker, tomatenpuree, mosterd, zout en peper toe aan de pan en meng alles goed door elkaar
  8. Voeg tijdens het roeren geleidelijk het bier toe, als je het bier hebt toegevoegd voeg je op dezelfde manier de bouillon
  9. Doe het vlees terug bij het mengsel in de pan en breng alles aan de kook
  10. Vervolgens schep je de inhoud van de pan over in een ovenschaal
  11. Dek de ovenschaal goed af met een deksel of een stuk aluminiumfolie
  12. Zet de schaal in de oven en laat de ovenschaal ongeveer 2,5 uur stoven tot het vlees lekker gaar is

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Andere recepten

Adverteerders